Puhkusteperioodi eel tasub hankida Euroopa ravikindlustuskaart

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ravikindlustuskaart tuleks ELi piires reisides ikka kaasa võtta.
Euroopa ravikindlustuskaart tuleks ELi piires reisides ikka kaasa võtta. Foto: Peeter Langovits

Kõik inimesed, kes soovivad reisida mõnda Euroopa Liidu liikmesriiki, aga ka Islandile, Liechtensteini, Norrasse või Šveitsi, peaksid enne reisi taotlema Euroopa ravikindlustuskaarti.

Kaart tagab haigestumise või õnnetusjuhtumi korral välisriikides võimaluse pöörduda avalikesse tervishoiuasutustesse ning juhul, kui ravi eest on vaja maksta, hüvitatakse kaardiomanikele kulud kas kohapeal või pärast kojujõudmist, meenutas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse pressiesindaja.

Samas ei kata ravikindlustuskaart plaanipärast ravi, milleks tuleb eelnevalt luba taotleda.

Kaardi taotlemiseks peab isik olema kindlustatud ELi liikmesriigi, Islandi, Liechtensteini, Norra või Šveitsi riikliku sotsiaalkindlustussüsteemi kaudu. Igal reisival pereliikmel peab olema isiklik kaart. Kaart väljastatakse taotlejatele tasuta riigi kohalikus tervisekindlustusametis. Kaardi taotlemine võtab Eestis mõned tööpäevad ning juhul, kui kaart ei valmi soovitud ajaks, on võimalik kasutada asendussertifikaati.

Euroopa ravikindlustuskaart või asendussertifikaat on 185 miljonil eurooplasel.

Vaata Euroopa ravikindlustuskaardi taotlemise üksasju siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles