Leedu palub Venemaalt topeltkodakondsusega luuraja väljaandmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu mereväelased.
Leedu mereväelased. Foto: Ints Kalnins / Reuters/Scanpix

Leedu pöördus teist korda Venemaa poole palvega anda talle karistuse kandmiseks välja luuramises süüdi mõistetud topeltkodakondsusega Jevgeni Mataitis.

«Justiitsministeerium saadab lähipäevil Vene justiitsministeeriumile taotluse 2016. aastal esitatud palve täitmiseks,» ütles BNSile justiitsministeeriumi esindaja Audris Kutrevičius.

Tema sõnutsi paluti 2016. aastal Venemaal anda süüdimõistetu Leedule kodumaal karistuse kandiseks välja kahepoolse lepingu alusel, kuid vastust ei ole seni tulnud.

Uus taotlus esitati pärast mai lõpus Leedu seimikontrolöri algatusel toimunud justiits- ja välisministeeriumi, peaprokuratuuri ja riigi julgeolekuameti nõupidamist.

Kohtuotsuse kohaselt nõustus Leedu-Vene topeltkodakondsusega reservmereväelane Mataitis andma Leedu sõjaväeluurele infot Vene relvajõududest. Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) teatas 2016. aastal, et Mataitis tunnistati süüdi riigireetmises ja talle määrati 13-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles