Rostovi politseinikud otsivad piloote laserkiirega pimestavat huligaani

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline laserkiir
Roheline laserkiir Foto: SCANPIX

Korrakaitsejõudude töötajad otsivad Rostovi oblastis inimest, kes reedel õhtul pimestas laserkiirega politseikopteri meeskonda.

Venemaa siseministeeriumi Rostovi oblasti üksuse pressiteenistuse ülem Aleksei Poljanski rääkis RIA Novostile, et kopter sooritas maandumist Rostovi lennuväljale.

Tegemist on juba kolmanda omataolise intsidendiga viimase kolme nädala jooksul.

Esimene vahejuhtum leidis aset 3. juunil, kui laserkiir pimestas Airbus A-320, mis oli teel Moskvast Doni-äärsesse Rostovisse, meeskonnaliiget. Intsidendi ajal oli lennuk 300-400 meetri kõrgusel ja valmistus maanduma Rostovi lennuväljale.

Teine vahejuhtum leidis aset 7. juunil, mil laserkiir pimestas Boeing 737-500 meeskonna kaptenit, kui õnneks maandus lennuk korralikult.

Poljanski rääkis, et politseikopter MI-8 naasis reede õhtul kell 23 operatiivlennult. «Maandumisel Doni-äärse Rostovi lennuväljale suunati maalt piloodikabiini roheline kiir, kopteri komandöri sõnul tundsid piloodid lühiajalist ebamugavustunnet.»

Ta lisas, et kopter maandus siiski hästi.

Esialgsete andmete järgi juhiti laserkiirt kopteri suunas Aleksndrovka rajoonist, kus peamiselt asub erasektor. Kiir oli vilav, mistõttu oletavad korrakaitsjad, et huligaan kasutab tavalisi laserlambikesi, mida müüakse igas poes ja mida kasutatakse ka näiteks laste mängupüstolites.

«Laserhuligaani arvatavad koordinaadid edastati transpordimiilitsale ja kohalikule siseasjade osakonnale,» rääkis Poljanski ja lisas, et politsei ootab teavet ka võimalikelt pealtnägijatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles