NATO annab Afganistani vägedele raha kuni 2024. aasta lõpuni (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afaganistani armee sõdurid valmistumas operatsiooniks Nangarhari provintsis.
Afaganistani armee sõdurid valmistumas operatsiooniks Nangarhari provintsis. Foto: Parwiz Parwiz / REUTERS / Scanpix

NATO liidrid otsustasid täna hoida oma sõjalist kohalolekut Afganistanis kuni olude muutumiseni ning pikendasid Afganistani julgeolekujõudude rahastamist 2024. aasta lõpuni, ütles peasekretär Jens Stoltenberg.

«Me otsustasime hoida oma kohalolekut Afganistanis seni, kuni olud näitavad, et muutus on kohane,» lausus Stoltenberg NATO kahepäevase tippkohtumise järgsel pressikonverentsil.

Tema sõnul aitab NATO liikmesriikide rahastus arendada Afganistanil edasi oma erivägesid ja õhujõude ajal, kui nad võitlevad rahvusvahelise terrorismiga.

«Samuti avaldasime tugevat toetust president [Ashraf] Ghani julgele rahuettepanekule ning meie jätkuv pühendumine Afganistanile tugevdab riigi jõupingutusi luua tingimusi püsivaks rahuks ja leppimiseks,» lausus Stoltenberg.

Afganistanis paikneb umbes 15 000-pealine NATO ja selle partnerriikide väekontingent, mille ülesanne on toetada ja koolitada missiooni Resolute Support raames Afganistani julgeolekujõude, kelle kanda on julgeoleku tagamine riigis.

Suurbritannia teatas eile, et saadab missioonile Resolute Support 440 lisasõdurit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles