Donald Trump jätab Melania üksinda protestide keskele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald ja Melania Trump saabumas täna pealelõunal Londoni Stanstedi lennuväljale.
Donald ja Melania Trump saabumas täna pealelõunal Londoni Stanstedi lennuväljale. Foto: TOLGA AKMEN / AFP / SCANPIX

Londonisse Donald Trumpi visiidi ajaks kavandatud suurte meeleavaldustega peab esileedi Melania Trump üksi hakkama saama, samal ajal kui tema abikaasa koos turvameeskonnaga sõidab salajasse kohta Inglismaa maapiirkonnas vaatama Briti ja USA eriüksuste näidisõppust.

Briti valitsus on näinud USA presidendi visiidi ajakava kokku pannes kõvasti vaeva, et korraldada Donald Trumpile ettevõtmisi väljaspool Londonit ja vältida nii piinlikke hetki, mida võiks põhjustada tema vastu suunatud meeleavalduste keskele sattumine.

Külla aga jääb Melania Trump koos Briti peaministri Theresa May abikaasaga homme Londonisse, et osaleda seal üritustel, kus ta kohtub endiste sõjaväelastega ning seejärel koolilastega.

Homme on kavas lennutada Londonis Westministeri kohal Beebi-Trumpi õhupalli, mida katsetati mõne päeva eest.
Homme on kavas lennutada Londonis Westministeri kohal Beebi-Trumpi õhupalli, mida katsetati mõne päeva eest. Foto: Kirsty O'Connor / PA Wire / PA Images / Scanpix

Samal ajal avaldavad tuhanded inimesed linnas meelt USA presidendi vastu.

Briti peaministribüroo pressiesindaja sõnul on Donald Trumpi päevakava pandud kokku nii, et president näeks Ühendkuningriigist rohkemat kui vaid Londonit ja Kagu-Inglismaad.

inimõigusteühenduse Amnesty International plakat Londonis Vauxhalli sillal kirjeldab Donald Trumpi kui inimõiguste õudusunenägu.
inimõigusteühenduse Amnesty International plakat Londonis Vauxhalli sillal kirjeldab Donald Trumpi kui inimõiguste õudusunenägu. Foto: Ian West / PA Wire / PA Images / Scanpix

Kui Trumpi-vastased meeleavaldused on Londonisse kavandatud homseks, siis laupäeval toimub seal ka tema toetajate kogunemine, kuid sellele on Briti politsei seadnud karmid piirangud.

Kava kohaselt peaks ülehomme marsitama linnas nii USA presidendi kui ka paremäärmusliku ühenduse Inglise Kaitseliiga vangistatud liidri Tommy Robinsoni toetuseks ning lõpuks peaks kaks meeleavaldust ühinema.

Kuna eelnevate Robinsoni toetuseks korraldatud protestide puhul on nendega kaasnenud tõsised korrarikkumised ja vägivald, hoiab politsei toimuval eriti teraselt silma peal. Marss peab järgima kindlaksmääratud teekonda ning sellesse ei tohi olla kaasatud sõidukeid.

Trump ise pole Robinsoni küsimuses sõna võtnud, kuid tema poeg Donald Trump juunior on Twitteris avaldanud äärmuslasele toetust. Robinsoni vabastamist nõudvast marsist peaks osa võtma ka vabariiklasest kongresmen Paul Gosar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles