Ministeerium: TU-134 mustad kastid on heas seisukorras

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukirusud Petroskoi lähistel.
Lennukirusud Petroskoi lähistel. Foto: SCANPIX

Venemaa loodepiirkonna eriolukordade ministeeriumi teatel leidsid uurijad üles Petroskoi lähistel alla kukkunud TU-134 mustad kastid ja need on heas seisukorras.

Ministeeriumi juht regioonis Šamsutdin Dagirov rääkis, et mustad kastid on praegu õnnetuspaigas ja nad toimetatakse minema pärast valitsuskomisjoni saabumist, vahendas Interfax.

Prokuratuuri uurimiskomitee teatel on osa materjale seoses kriminaalasja algatamisega ära viidud. Nende seas on näiteks salvestus pilootide vestlusest Petroskoi lennudispetšeritega.

Lennufirmale RusAir kuulunud reisilennuk TU-134A-3, mis oli teel Moskvas Petroskoisse, sooritas hädamaandumise maanteele. Hukkus 44 inimest, ülejäänud kaheksa toimetati haiglasse. Kannatanute seas on lapsi.

Lisaks võib hukkunuid olla maa peal. Üks pealtnägija rääkis ITAR-TASSile, et kokkupuutel maanteega tabas lennuk maanteel sõitnud autot, mis jäi lennukikere alla. Väidetavalt viibis selles Karjala siseministeeriumi ametnik, kuid tema saatuse kohta ametlikke teateid pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles