Petroskoi õnnetuses hukkus lisaks Vene kodanikele neli välismaalast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukirusud Petroskoi lähistel.
Lennukirusud Petroskoi lähistel. Foto: SCANPIX

Karjalas Petroskois õnnetusse sattunud RusAiri reisilennukis TU-134A-3 viibis lisaks Venemaa kodanikele neli välismaalast ja neli topeltkodakondsusega inimest.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi andmetel oli üks reisijatest Rootsi, üks Hollandi ja kaks Ukraina kodanikud. Lisaks oli lennukis neljaliikmeline Simanovite perekond, kellel on nii Vene kui USA kodakondsus.

«Kõik välismaalased on hukkunute nimekirjas,» kinnitas ITAR-TASSile ministeeriumi infoosakonna töötaja.

Lennuki 9-liikmelise meeskonna moodustasid moskvalased.

Kaheksa ellujäänu seas on ka näiteks 9-aastane Anton ja tema 14-aastane õde Anastassia ning nende ema Oksana Terehhina. Ka jäi ellu stjuardess Julia Skvortsova.

Interfaxi andmetel maksavad Karjala võimud iga hukkunu perele miljon rubla (25 000 eurot) ja igale vigastatule 500 000 rubla (12 500 eurot).

Lennufirmale RusAir kuulunud TU-134A-3, mis tõusis Moskvast õhku eile õhtul kell 22.30, sooritas hädamaandumise maanteele ühe kilomeetri kaugusel Petroskoi lennujaamast. Reisilennuk oli teel Moskvast Petroskoisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles