Belgia parteijuht astus koonduslaagri laulu pärast tagasi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Dachau koonduslaagri värav.
Pildil on Dachau koonduslaagri värav. Foto: Reuters / Scanpix

Belgia paremäärmuslaste partei juht Michel Delacroix astus oma kohalt tagasi pärast seda, kui avalikkuse ette ilmus video, kus ta tegi nalja koonduslaagrisse saadetud juutide üle.

Belgia parlamendi liige ja paremäärmuslaste juht Michel Delacroix loobus parteijuhi kohast, kui riigitelevisioonis näidati videod, kus ta laulis pilkavat laulu Dachau koonduslaagrisse saadetud juuditari kohta, teatas AP.

Parlament nimetas kohaliku Rahvarinde esindaja Michel Delacroix tegevust häbiväärseks ja algatas uurimise.

Ka Brüsseli prokuratuur algatas juurdluse ning langetab otsuse, kas jätta mees ilma ka saadikupuutumatusest. Holokausti eitamine on Belgias kriminaalkuritegu ja rassistlike kuritegude võidakse karistada kopsaka trahvi või vangistusega.

Delacroix on Belgia Rahvarinde ainus esindaja 71-liikmelises parlamendis.

Portaali ynetcoms andmetel laulis poliitik tuntud juudi laulja Guy Bearti lugu «l'eau vive», olles selle sõnu muutnud.

Partei teatel on hr Delacroix, olles täielikult teadlik, mida selline käitumine võib kaasa tuua, otsustanud loobuda Rahvarinde esimehe kohast ning partei avalduses rõhutatakse, et mehe tegu oli vastuvõetamatu.

Sama portaali andmetel kinnitas poliitik AFPle, et kuigi ta teab neid sõnu juba aastaid, ei mäleta ta end seda laulu laulmas.

Samuti tõstatas pime poliitik küsimuse, kas tegu on ehtsa salvestusega, kuigi ta möönis, et see võidi salvestada kaheksa aasta eest Hispaanias.

Ta lisas, et isegi kui see tõesti on ehtne salvestus, siis ei olnud see mõeldud avalikkuse ees näitamiseks.

Poliitiku arvates võib selle vahejuhtumi avalikustamisega olla seotud üks ta endine parteikaaslane, kes sunniti erakonnast lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles