Minister: Lätil on ees arutelu kaitseraha tõstmisest üle 2 protsendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA tankid Adaži polügoonil toimunud õppusel.
USA tankid Adaži polügoonil toimunud õppusel. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Läti kaitsevajadused tuleb katta ning seepärast ei saa Läti vältida arutelu, kas kaitsekulutused tuleks tõsta üle 2 protsendi sisemajanduse koguproduktist (SKP), ütles kaitseminister neljapäeval.

Raimonds Bergmanise sõnul usub ta, et iga riik saab suurendada riigikaitseks kulutatavat raha, kui selleks on poliitilist tahet ja toetust.

Kaitseministeeriumi andmeil kulutas 2017. aastal kaitsele 1,7 protsenti SKP-st ning lubab 2018. aastal kulutada 2 protsenti. Tänavune kaitse-eelarve on mullusest 126,8 miljonit eurot suurem.

«Paljud riigid jätkavad oma relvajõudude arendamist, sest 2 protsenti SKP-st on miinimum, mida tuleb kaitsele eraldada. Me ei suuda vältida arutelu kaitsekulutuste tõstmisest,» lausus Bergmanis.

«Ka meie vajame rahastust, näiteks (NATO) Põhjadiviisi peakorteri rajamiseks Adaži baasi. Kavandame mitmeid projekte, kuid tuleb meeles pidada, et hinnad muutuvad, kaasa arvatud näiteks ehituses,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles