Vene peaprokurör Tšaika sai võimaluse teiseks ametiajaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaprokurör Juri Tšaika
Venemaa peaprokurör Juri Tšaika Foto: SCANPIX

Vene parlamendi ülemkoda kiitis täna heaks Juri Tšaika jätkamise riigi peaprokuröri ametikohal järgmise viie aasta jooksul.

Tema kandidatuuri esitas 20. juunil Föderatsiooninõukogule president Dmitri Medvedev.

Tšaika asus peaprokuröri ametikohale 2006. aastal ja tema praegune ametiaeg lõpeb 23. juunil. Enne peaprokuröriks saamist juhtis ta justiitsministeeriumi.

Sel kevadel on Vene meedias laiaulatuslikult lahatud Moskva oblastis tegutsenud illegaalse kasiinoga seotut. Mõningatel andmetel soosisid selle tegevust prokuratuuri kõrged ametnikud.

Skandaal teravdas konflikti peaprokuratuuri ja uurimiskomitee vahel.

Tšaika kinnitas samas korduvalt, et mingeid vastuolusid tema alluvate ja uurimiskomitee töötajate vahel ei ole.

«Peaprokuratuuri ja uurimiskomitee vahel konflikti pole, probleemid on puhtalt juriidilise iseloomuga. Seadusandlus pani meid sellistesse raamidesse, et olime objektiivsetel põhjustel sunnitud minema vastuollu uurimiskomiteega.»

Küsimus Tšaika võimalikust jätkamisest kerkis üles seoses sellega, et ta sai mais 60-aastaseks ja see on Vene riigiametniku jaoks maksimaalne vanusepiir. Kremlist kinnitati aga, et Tšaika jätkamine mingeid piiranguid ei sisalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles