Missouri üleujutused ohustavad kahte tuumajaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Missouri jõe tulvaveed Bartlettis Iowa osariigis.
Missouri jõe tulvaveed Bartlettis Iowa osariigis. Foto: SCANPIX

USAs Nebraska osariigis Omahas on nädalaid kestnud vihmasadude tõttu Missouri jõgi üle kallaste tõusnud ja piirkonna üle ujutanud. Nüüdseks on ka kaks jõe lähedal paiknevat tuumajaama veega ümbritsetud.

Lisaks Fort Calhouni tuumajaamale on tulvaveest ohustatud ka Cooperi tuumajaam Brownville’is, vahendab bild.de.

Töötajad ja sõjaväelased on ametis liivakottide vedamisega tuumajaama ümber. Vee takistamiseks on käiku lastud pumbad ja ka muud veetõkked.

New York Timesi teatel on mõlemas tuumajaamas välja kuulutatud eriolukord. Üks tuumajaama töötaja avaldas aga, et kummaski jaamas suurt ohtu pole ning mõlemad kompleksid on üleujutuste vastu piisavalt kaitstud.

Fort Calhouni tuumajaamas leiti veel mulluste kontrollide käigus, et tuumajaama turvameetmed pole üleujutuste vastu piisavad. Märtsis teatas ettevõte, et nüüdseks on kõik standardid täidetud.

Tuumajaam on alates 9. aprillist aga kütusevarraste vahetuse tõttu suletud. Kuna tulvavett oli oodata, otsustasid ettevõtte juhid ajutiselt töö peatada.

Cooperi tuumajaam töötab edasi, kuna asub kõrgemal ning veetase näitab alanemise märke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles