Petroskoi lennuõnnetuse võis põhjustada inimfaktor

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspert kannab TU-134 musta kasti.
Ekspert kannab TU-134 musta kasti. Foto: SCANPIX

Karjalas Petroskoi juures üleeile juhtunud lennukatastroofi põhjuseks võis peamise versiooni järgi olla inimfaktor.

Lennundusringkondade allikas rääkis Interfaxile, et kõik lennuväljasüsteemid töötasid normaalselt. Lennuväli pole varustatud automaatse maandumissüsteemiga ja seega peavad piloodid tooma lennuki maale käsitsijuhtimise režiimil.

«See, miks lennuk kaldus maandumisrajast kõrvale, on arusaamatu. Võib-olla, et see juhtus keeruliste ilmastikuolude, seal hulgas paksu udu tõttu,» rääkis allikas.

Ka pole ta nõus väitega, nagu oleks õnnetuse põhjustanud maandumisrada ääristavate tulede kustumine siis, kui lennuk maandus.

Täpse põhjuse saab siiski teada pärast mustades kastides oleva informatsiooni dešifreerimist.

Uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin ütles, et spetsialistid on kogunud õnnetuspaigast kokku kõigi 44 reisija surnukehad. Tänase päeva seisuga on neist tuvastatud 22.

Üldse oli lennukis 52 inimest. Neist 44 hukkusid sündmuskohal ja üks suri hiljem haiglas. Praeguse seisuga on haiglaravil seitse inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles