Tapjabakter võib ohustada Saksamaa suplejaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erlenbach Frankfurt am Maini lähedal, kust avastati EHEC-kolibakter.
Erlenbach Frankfurt am Maini lähedal, kust avastati EHEC-kolibakter. Foto: SCANPIX

Saksamaa keskkonnaamet ei välista, et ujumiskohtades suplemine võib olla ohtlik, kuna mais Saksamaal levima hakanud EHEC tapjabakter avastati hiljuti ühest ojast.

«Piirkondades, kus peatus, ja võimalik, et ka ujus, palju EHEC-kolibakterisse haigestunud inimesi, on haiguse levik inimeselt inimesele suplusvee kaudu mõeldav,» teatas keskkonnaamet, vahendab bild.de.

Oht võib varitseda nii looduslikes järvedes, jõgedes kui ka mere ääres. Kui bakterite osakaal kasvab, võidakse ujumine mõnes piirkonnas keelata.

Eile suri EHECi tagajärjel Darmstadt-Dieburgi piirkonnas 74-aastane pensionär. Kokku on Saksamaal EHECi ohvrite arv kasvanud 40ni.

Teadlased ei välista ka võimalust, et tapjabakter suudab üsna pea keskkonnaga kohaneda ja looduses ellu jääda. Bakter olevat äärmiselt vastupidav nii jahedale kui ka muudele välistele mõjutajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles