Trumpil õnnestus kaardid taas segi lüüa (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata juttudele meediavaenulikkusest oli president Donald Trumpi eilne ootamatu pressikonverents NATOs ilmselt ajakirjanike suhtes üks avatumaid, mida alliansis esinenud USA esindajalt nähtud.
Vaatamata juttudele meediavaenulikkusest oli president Donald Trumpi eilne ootamatu pressikonverents NATOs ilmselt ajakirjanike suhtes üks avatumaid, mida alliansis esinenud USA esindajalt nähtud. Foto: Johann Groder/Scanpix

Hoolimata NATO tippkohtumise rahutõotavast algusest suutis USA president Donald Trump ürituse teise päeva käiku pöörata nii, et vähemalt ameerika inglise keele rääkijatele pidanuks meelde tulema väljend «Asi pole läbi enne, kui paks naine laulab». Väljendi algupära taga seisva «Nibelungide laulu» valküür Brunhildi rolli täitis loomulikult president Trump.

Päev algas vara, kuid rahulikult. Gruusia ja Ukraina riigipead Giorgi Margvelašvili ja Petro Porošenko tegid kella kaheksa ajal hommikul NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi kõrval oma pressiavaldused. Nad kinnitasid oma sügavat huvi ja tänutunnet alliansi suhtes ning Stoltenberg omakorda tunnustas neid panuse eest sõjalistesse operatsioonidesse, lubades NATO vankumatut toetust.

Seejärel suundusid Gruusia ja Ukraina ning 29 NATO riigi liidrid pidama nende kahe riigi personaalküsimusele pühendatud Põhja-Atlandi Nõukogu istungit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles