Vene võimud keeldusid registreerimast Kasjanovi parteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene opositsiooniliider Mihhail Kasjanov.
Vene opositsiooniliider Mihhail Kasjanov. Foto: Mihkel Maripuu

Vene võimud keeldusid täna registreerimast opositsiooniparteid, mis on tuntud oma terava kriitika poolest peaminister Vladimir Putini aadressil.

Justiitsministeeriumi otsus ei tulnud Venemaal üllatusena, vahendab AFP.

Parlamendivalimised detsembris ja presidendivalimised märtsis

Eelmisel kuul esitasid endine peaminister Mihhail Kasjanov, endine asepeaminister Boris Nemtsov ja mitmed teised poliitikud dokumendid uue partei «Rahva vabaduse partei» loomiseks.

«Režiim on surmahirmus opositsiooni ees,» sõnas üks esimeestest Nemtsov ning lisas, et hiljuti on võimud keeldunud seitsme opositsioonipartei registreerimisest.

Justiitsministeerium teatas, et parteid ei registreerita, kuna nende taotluses oli mitmeid rikkumisi, kaasaarvatud ka liikmeid, kes tegelikult parteisse ei kuulu.

«partei dokumentides on andmeid liikmetest, kes surid enne partei loomist 13. detsembril 2010,» seisis ministeeriumi teadaandes.

Väidetavalt sai ministeerium veel ka mitmeid kaebuseid inimestelt, kes teatasid, et nad ei kuulu erakonda.

Nemtsov avaldas Ehho Moskvõle antud intervjuus, et apellatsiooni ei esitata, kuna sellel pole mõtet. «Kohtusse minek tähendaks kaotust. See otsus asub väljaspool õigusloome valdkonda,» lisas ta.

«Tulevaid valimisi ei saa pidada vabaks ja Vene võimud jätkavad liikumist seda teed mööda, rikkudes põhiseadust ja riigi rahvusvahelisi kohustusi,» lisas Kasjanov teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles