Gaddafi süüdistab NATOt mõrvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar al-Gaddafi
Muammar al-Gaddafi Foto: SCANPIX

Liibüa diktaator Muammar Gaddafi teatas Liibüa televisioonis eetrisse lastud helisalvestises, et ta on nurka surutud, kuid surma ta ei karda.

NATO teatas, et jätkab õhurünnakuid vaatamata Itaalia palvele rünnakud lõpetada, vahendab AFP. Gaddafi avaldas omakorda, et tema alla ei anna ja NATO tapab juba süütuid tsiviilisikuid.

«Me jätkame vastupanu. Võitlus jätkub, kuniks oled minema pühitud,» sõnas Gaddafi, lisades, et lõplikult murda teda ei õnnestu.

Lisaks esitas diktaator austusavalduse sõbrale Khuwildi Hemidile, kelle mitu pereliiget sai väidetavalt surma esmaspäevases NATO rünnakus tema elukohale.

«Enam ei kehti ükski kokkulepe, kui olete tapnud meie lapsi ja lapselapsi… Meie seljad on vastu seina. Te võite taganeda,» selgitas Gaddafi. «Me ei karda. Me ei ürita elada või põgeneda.»

NATO kinnitas esmaspäevase rünnaku järel, et tegemist oli sõjaväe objektiga. Liibüa valitsuse esindaja Mussa Ibrahim avaldas aga, et NATO rünnakus hukkus 15 inimest, nende hulgas kolm last. Ibrahim nimetas rünnakut argpükslikuks terrorismiks, mida pole võimalik õigustada

«Mis õigusega võtate sihikule poliitikud ja nende perekonnad?» leidis ka Gaddafi oma eile avaldatud sõnavõtus. «Nad otsisid teda, kuna ta on kangelane. Kui nad ei leidnud teda tema büroost, tahtsid nad teda tappa tema kodus.»

Gaddafi lubas mehe lapselapsele monumendi püstitada.

«Me jääme, me osutame vastupanu, me ei anna järele. Rünnake meid oma rakettidega kaks, kolm, kümme või sada korda,» jätkas Gaddafi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles