Hiina võimud vabastasid kahe kuu eest vahistatud kunstniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ai Weiwei oma teose "Päevalilleseemned" esitlusel Londonis.
Ai Weiwei oma teose "Päevalilleseemned" esitlusel Londonis. Foto: SCANPIX

Hiina võimude suur kriitik ja inimõiguslane, kunstnik Ai Weiwei vabanes lõpuks vahi alt. Kaks kuud politsei poolt kinni peetud Ai teatas, et on väga õnnelik vabadusse pääsemise üle.

Kunstnik vabanes kautsjoni vastu ja ei tohi seetõttu talle esitatud süüdistustest rääkida, vahendab AFP. Lisaks ei tohi ta ilma loata kodust lahkuda, kuna jätkuvalt uurimise all.

«Minuga on kõik korras. Olen väga õnnelik, et olen vaba ja väga õnnelik, et olen tagasi perekonna juures,» sõnas 54-aastane Ai.

Ai teatas BBC-le, et meediaga tal suhelda ei lubata, kuid tänas rahvusvahelist meediat talle pööratud tähelepanu eest.

Ai vahistati aprillis ootamatult, kui ta oli teel Hongkongi. Hiljem selgus, et võimude väitel on kunstnik tegelenud maksupettusega.

Politsei vabastas kunstniku Xinhua uudisteagentuuri teatel pärast seda, kui ta tunnistas üles, et on tegelenud maksupettusega ning kuna ta on haige. Kunstnik lubas võimude teatel kõik välja petetud maksud tagastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles