New Yorgi senat kiitis heaks homoabielud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed kogunesid pärast seaduseelnõu vastuvõtmist New Yorgi tänavatele.
Inimesed kogunesid pärast seaduseelnõu vastuvõtmist New Yorgi tänavatele. Foto: SCANPIX

New Yorgi senat kiitis eile heaks samasooliste abielude seaduseelnõu.

New Yorgist sai sellega suurima rahvaarvuga USA osariik, kus homoabielud lubatud on, vahendab AFP.

Kui vabariiklaste juhitud senatis seaduseelnõu häältega 33:29 läbi läks, kostus saalidest rõõmuhõiskeid. Abielu võrdsuse akt kiideti heaks pärast mitu nädalat kestnud intensiivseid arutlusi.

29 demokraadist senaatorile lisaks andsid homoabielude poolt oma hääle ka neli vabariiklast. Et seaduseelnõu läbi läheks, oli tarvis vähemalt 32 häält.

«Demokraatia toimib, kui inimesed räägivad. Ja inimesed rääkisid viimase paari kuu jooksul väga palju. Ja seadusandlik võim vastas sel nädalal nende soovidele,» tatas New Yorgi kuberner Andrew Cuomo, kes seaduseelnõu algatas.

Otsus tõi geiaktivistid linnatänavatele tantsima ja laulma.

Pühapäeval toimub New yorgis iga-aastane geiparaad.

Vabariiklaste enamusega senat lükkas sarnase seaduseelnõu 2009. aastadetsembris tagasi.

New York on California ja texase järel suuruselt kolmas USA osariik. Tegemist on kuuenda osariigiga, kus homoabielud lubatud on. Enne New Yorki kehtestati sama seadus Iowas, new Hampshires, Massachusettsis, Connecticutis ja Vermontis.

Hawaii, California, Nevada, Oregon ja New Jersey osariikides ning pealinnas Washingtonis on samasoolistele paaridele lubatud tsiviilliidud, kuid mitte abielud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles