Vene sõjaväeosast varastatud Kalašnikovi automaadid leiti üles

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur Kalašnikovi automaadiga
Vene sõdur Kalašnikovi automaadiga Foto: SCANPIX

Venemaa siseministeeriumi Sverdlovski oblasti üksuse töötajad leidsid üles ühest sõjaväeosast varastatud Kalašnikovi automaadid ja võtsid seoses kuriteoga kinni kaks kahtlustatavat.

Samas pole aga kätte saadud Verhnjaja Põšma sõjaväeosast jalga lasknud ajateenijat, rääkis ministeeriumi pressiteenistuse juht Valeri Gorelõhh RIA Novostile.

«Kõik automaadid leiti üles ja konfiskeeriti. Need olid peidetud metallist nõusse ja maetud maha Himmaši mikrorajoonis (Jekaterinburg, RIA Novosti),» jutustas ta.

Gorelõhhi sõnul võeti kinni kaks inimest, keda kahtlustatakse seotuses relvade vargusega.

Kesksõjaväeringkonna Jekaterinburgi ühendväekoondises korrapidaja ülesandeid täitnud ajateenija kadumist märgati lõunasöögile eelnenud rivistusel eile. Relvalao kontrollimisel tehti kindlaks, et lisaks ajateenijale oli kadunud kaheksa Kalašnikovi automaati (AKS-74U).

Relvade ja jooksikust ajateenija otsingutega tegelesid sõjaväe vastuluureüksuse ja prokuratuuri uurimiskomitee ametnikud. Gorelõhh kinnitas, et põgeniku otsingud jätkuvad.

«Informatsiooni andjale, kellelt saadud teave toob kaasa jooksiku reaalse tabamise, tagatakse 3000 dollarit (2110 eurot),» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles