Rostovi politseinikud tabasid oletatava laserterroristi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline laserkiir
Roheline laserkiir Foto: SCANPIX

Rostovi oblasti siseasjade osakonna ametnikud võtsid kinni mehe, keda kahtlustatakse lennukipilootide pimestamises laserkiirega.

1989. aastal sündinud mees võeti kinni ööl vastu eilset Doni-äärses Rostovis ajal, mil ta hoidis käes laserviipa. Ta eitab oma seotust pilootide pimestamisega, vahendas RIA Novostiga.

Korrakaitsjad said vihje taevast laseriga valgustavast mehest tema naabritelt.

Kahtlusalune lasti allkirja vastu vabaks – ta ei tohi oma kodukohast lahkuda. Juhtunu uurimine aga jätkub.

Viimase kuu jooksul on Doni-äärses Rostovis registreeritud viis juhtumit, kus maandumist sooritava kopteri või lennuki meeskonda on pimestatud rohelise laserkiirega.

Neist viimased leidsid aset 23. juunil, kui kella 22.15 paiku suunati maandumist sooritava Boeing-735 pihta laserkiir Temerniku asulast.

Veidi hiljem kordus pimestamise katse Vorošilovi rajoonis, kui laserkiir suunati ühe teise Boeing-735 pihta linna kaubanduskeskuse juurest.

Mõlemal juhtumil õnnestus maandumine Rostovi lennuväljale ilma probleemideta.

Eelmisel nädalal teatas riiklik lennuamet Rosaviatsija, et pilootide pimestamine laserkiirtega maandumise eel näitab tõusutendentsi. Sel aastal on juba registreeritud 30 taolist intsidenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles