Alpiõnnetuses hukkunud olid kõik Prantsuse kodanikud

Kadri Veermäe
, Postimehe välistoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse võimud tõstavad hukkunud alpinistide varustust autosse.
Prantsuse võimud tõstavad hukkunud alpinistide varustust autosse. Foto: SCANPIX

Õnnetuses hukkus kolm naist ja kaks meest vanuses 42-64 aastat. Kuue hukkunu hulgas oli ka 16-aastane poiss.

Piirkonna prokuröri Remy Avon’i sõnul olid kõik hukkunud Prantsuse kodanikud. Nende identiteete ta ei avalikustanud.

Lisaks lükkas Avon ümber varasemad teated, nagu oleks grupp surnud lumelaviini ja kivivaringu tagajärjel.

«Esiteks, tegemist ei olnud lumelaviiniga. Praegusel hetkel me ei tea veel õnnetuse tegelikku põhjust,» ütles prokurör. Ta lisas, et õnnetuspaigale on saadetud uurijad.

Mägironijad olid matkama läinud kohaliku aja järgi kell kuus hommikul. Kaasa olid nad võtnud jääkirkad ja muu raskete tingimuste läbimiseks vajaliku varustuse.

Mägironijad olid liikunud kahes eraldi grupis. Esimene rühm oli lähenemas 3217 meetri kõrgusele Plate des Agneaux’ tipule, kuid kukkus mööda mäenõlva 150 kuni 200 meetrit allapoole.

Prokurör Avon’i sõnul võis esimene grupp põhjustada teise, järgnenud grupi kukkumise, kuid kaks rühma võisid kukkuda ka üksteisest sõltumatult.

Briti matkaja leidis surnukehad kitsast, järskude nõlvadega kurust, mida talvel suusatajad ja suvel mägironijad pidevalt kasutavad.

Kuue hukkunuga õnnetus on Prantsusmaa viimaste aastate rängim. 2007. aastal hukkus samas piirkonnas viis ühest perest pärit inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles