Solkalkoholi tõttu surnud Vene meremeeste peredele hüvitist ei maksta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene kaubalaeva Kapitan Kurbatski meeskonda kuulunud ja alkoholimürgituse tõttu surnud nelja meremehe perekonnad hüvitist ei saa.

Laev seisab Indoneesias Banjarmasini sadama juures reidil. 23. juunil sai teatavaks, et laeva pardal joodi solkalkoholi, mille tagajärjel suri neli meremeest, vahendas newsru.com.

Veel kolm viidi raske seisundi tõttu haiglasse, kuid nende seisund on normaliseerunud ja nad võivad laeva naasta juba täna.

Meremeeste tööandja ettevõte Dalmarin teatas, et alkoholi joonud inimesed rikkusid reegleid ja firma poliitikat ning nende pered kompensatsiooni ei saa.

Firma Dalmarin toimetab surrogaadi ohvrite surnukehad ise Venemaale.

Sisekorrareeglite vastu eksinud meremehed jõid Hiinas valmistatud piiritust sisaldanud jooki.

Kapitan Kurbatski pardal viibis 25-liikmeline meeskond, kes kõik on Primorje krai elanikud.

Laev seisab Banjarmasini sadama juures reidil alates 22. aprillist kommertstüli tõttu. 21. juunil palusid mitmed meeskonnaliikmed laeva proviandiga varustaval firmal tuua piiritust või mingeid alkohoolseid jooke. Kaks päeva hiljem teatati mürgitusjuhtumitest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles