Lõuna-Korea koeralihafestival jäi ära

Kadri Veermäe
, Postimehe välistoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea loomakaitseaktivist koerasöömise vastu protesteerimas.
Lõuna-Korea loomakaitseaktivist koerasöömise vastu protesteerimas. Foto: SCANPIX

Lõuna-Koreas pidid korraldajad plaanitud koeralihafestivali loomaõiguslaste valju protesti tõttu ära jätma.

Lõuna-Korea koerafarmerite ühendus kavatses reedel korraldada koeraliha tarbimist propageeriva festivali, sõnas ühenduse nõunik Ann Yong-Geun AFP-le.

«Me ei saanud ürituse korraldamisega jätkata, kuna inimesed helistasid meile lakkamatult ja kaebasid. Selle tagajärjel olid vaid mõned ettevõtted nõus meile ürituse korraldamiseks kohta üürima,» ütles Ann, Chung Cheong'i ülikooli toitumisteaduse professor.

Ühendus tahtis festivali korraldada traditsioonilisel vabaõhuturul Seongnam linnas, mis asub pealinnast Seoulist lõuna pool. Seal kavatseti pakkuda erinevaid koeralihast hõrgutisi, muuhulgas ka grill-koera, koeralihast vorste ja aurutatud koerakäppasid.

Seongnami turg on tuntud koerte söögiks müümise poolest, kuid turu raames toimuva pidanud festival soovis inimestele tutvustada ka koerapõhist kosmeetikat ja alkoholi.

Ann lisas, et festivalil kavatseti näidata ka loomakasvatustingimusi kajastavaid videosid ja pilte, kuna just halvad tingimused on tekitanud loomaõiguslastes protesti.

Koeraliha söömisel on piirkonnas pikad traditsioonid, kuid paljud korealased arvavad, et tegevus kahjustab nende rahvusvahelist mainet.

Loomakaitseühingu Coexistence of Animal Rights on Earth’i juht Park So-Youn ütles, et festival muudaks Lõuna-Korea kogu maailma naerualuseks ning tekitaks väärarvamuse, nagu sööksid kõik lõunakorealased koeraliha.

«Koerad on inimestele emotsionaalselt kõige lähedasemad loomad. Pole lihtsalt võimalik avalikult tähistada nende tapmist ja ärasöömist,» sõnas Park.

Lõuna-Koreas on umbes 600 farmi, mis kasvatavad lihaks müüdavaid koeri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles