Matvijenko nõustus Peterburi vahetamisega Föderatsiooninõukogu vastu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentina Matvijenko vastab ajakirjanike küsimustele ja seda pärast kohtumist president Dmitri Medvedeviga.
Valentina Matvijenko vastab ajakirjanike küsimustele ja seda pärast kohtumist president Dmitri Medvedeviga. Foto: SCANPIX

Peterburi kuberner Valentina Matvijenko on nõus pürgima Föderatsiooninõukogusse, et tulevikus saada parlamendi ülemkoja esimeheks.

Venemaa presidendi pressisekretär Natalja Timakova rääkis RIA Novostile, et Matvijenko soovib viia ülemkoja nõukoguga läbi kõik vajalikud konsultatsioonid ning alustada valimisprotseduuriga.

Samas ta ei täpsustanud, mil viisil Matvijenko senaatoriks saada kavatseb.

Ülemkotta ehk Föderatsiooninõukogusse saamiseks tuleb saada saadikuks regionaal-või munitsipaaltasandil.

Idee Matvijenkost kui võimalikust kandidaadist Föderatsiooninõukogu esimehe hakkas kõlama 24. juunil, mil president Dmitri Medvedev kohtus mitme regiooni juhiga.

Täna kohtus Matvijenko taas presidendiga ja ütles välja kahtluse töökoha vahetamise suhtes. «Ma olen keerulises olukorras: ühelt poolt tunnen vastutust linna ees, kuid samas on mul tohutu vastutus Föderatsiooninõukogu esimehe koha ees. Sellepärast tulingi Teiega konsulteerima,» pöördus ta riigipea poole.

Medvedev on tegelikult juba kaks korda öelnud, et toetab Matvijenkot kui ülemkoja võimalikku uut esimest. Täna ütles riigipea, et Matvijenko positiivne otsus oleks Venemaale hea.

Ülemkoja spiikri koht vabanes 18. mail, kui Peterburi seadusandlik kogu hääletas Sergei Mironovi tagasikutsumise poolt. Enne seda oli seadusandliku kogu esimees Vadim Tjulpanov süüdistanud Mironovit «printsipiaalse poliitilise positsiooni» puudumises ja «poliitilises kahestumises».

Valentina Matvijenko töötab Peterburi kubernerina aastast 2003 ja tema ametiaeg selle postil saaks läbi 2011. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles