Egiptuses lahvatas uus protestilaine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuses lahvatas uus protestilaine
Egiptuses lahvatas uus protestilaine Foto: SCANPIX

Egiptuses leidis täna öösel aset uus meeleavaldajate protest.

Kairo kesklinna Tahriri väljakule oli kogunenud rohkem kui 5000 inimest, kirjutab Huffington Post.

Politsei kasutas meeleavaldajate laialaiajamiseks pisargaasi.

Tahriri väljakul olid eelkõige inimesed, kelle pereliikmed hukkusid selle aasta alguses toimunud meeleavaldustes, mis sundisid Egiptuse presidenti Hosni Mubaraki lõpuks tagasi astuma.

Perekondade sõnul ei ole nad rahul rahutuste käigus surma saanud isikute hukkumise uurimisega, kuna seda tehakse liiga aeglaselt.

Ametlike andmetel sai 18 päeva kestnud ülestõusus surma 850 inimest.

Tahriri väljakul kanti nüüd loosungeid «Sõjaväeline hunta maha».

Nüüdses meeleavaldajate ja politsei vahelises kokkupõrkes sai üle 20 inimese kannatada.

Seekordne vastasseis sai alguse eile päeval, mil sõjavägi ajas laiali telekanali maja ees olnud isikud, kes protestisid seal uurimise aegluse vastu.

«Olin telekanali maja ees, kui sõjavägi ründas. Tekkis kokkupõrge, mis aina kasvas,» lausus üks end Nourrediniks nimetanud mees.

Samuti olid protestijad kogunenud siseministeeriumi hoone ette. Ka seal tekkis kokkupõrge. Eile õhtul jõudsid protestijad Tahriri väljakule Märulipolitsei püüdis mässajaid ohjeldada, sulgedes väljakule viivad tänavad.

«Pärast Mubaraki ei ole midagi muutunud. Ikka kasutatakse protestijate vastu vägivalda. Suhtumine on sama, nagu enne revolutsiooni,» lausus protestija Al Maataz Hassan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles