Air Balticu president: majandusminister on firmat tõsiselt kahjustanud

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu president Bertolt Flick.
Air Balticu president Bertolt Flick. Foto: Liis Treimann

Läti lennufirma Air Baltic president Bertolt Flick on üllatunud, et võimud ei uuri riigi majandusministri Artis Kamparsi avaldusi lennufirma majandusseisu kohta, sest viimased on tekitanud ettevõttele tõsist kahju.


Läti majanduslehele Dienas Bizness antud intervjuus märkis Flick, et majandusminister on oma avaldustega lennufirma kahjumist ning isegi maksujõuetusest tekitanud ettevõttele märkimisväärt kahju. «Ma ei taha praegu ühtegi numbrit öelda, eks see on kohtu asi otsustada,» lausus ta.

Flicki sõnutsi on klientide usaldus lennufirma vast säilinud, küll on ärevusse aetud Air Balticu partnerid.

Uudisteagentuur Leta kirjutab, et riigi transpordiminister Uldis Augulis tõdes tänases LNT hommikuprogrammis, et Kamparsi avaldused võivad olla ettevõtet kahjustanud, kuid ei soostunud pikemaid kommentaare andma. Augulise sõnutsi arvutab võimaliku kahju välja lennufirma ise. Peamine on transpordiministri sõnul hetkel lennufirma tegevuse jätkumine ning valitsus teeb Augulise kinnitusel tõsist tööd, et seda kindlustada.

Majanduslehele antud intervjuus vastas Flick küsimusele oma Lätist juba nädalaid eemalviibimise kohta, et tal ei ole infot, et korruptsiooni vastu võitlemise bürool oleks tema vastu mingeid materjale või süüdistusi.

Flick selgitas, et reisib palju, kuna peab kohtuma Air Balticu praeguste ning potentsiaalsete uute partneritega. Nii on ta enda sõnutsi elanud juba viimased kaheksa aastat ning veedab Lätis parimal juhul vaid 1-2 päeva nädalas.

Korruptsiooni vastu võitlemise büroo lennufirmas korraldatud läbiotsimisi ning süüdistusi nagu oleks Air Baltic rahastanud ärimehest poliitiku Ainars Šlesersi valimiskampaaniat nimetas Flisk «täielikuks nonsensiks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles