Asespiiker Orlova: ülemkoda toetab Matvijenkot oma uue juhina

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentina Matvijenko
Valentina Matvijenko Foto: SCANPIX

Vene parlamendi ülemkoja asespiikri Svetlana Orlova sõnul toetab Föderatsiooninõukogu ühehäälselt Peterburi senise kuberneri Valentina Matvijenko asumist spiikri kohale.

«Meile meeldib, et lisaks töökogemusele valitsuses on ta olnud suurlinna juht ja teab, kuidas lahendada probleeme,» rääkis Orlova RIA Novostile. «Oleme valmis pidama (Matvijenkoga, RIA Novosti) peagi läbirääkimisi.»

Matvijenko teatas eile, et on valmis lahkuma Peterburist ja hakkama tööle parlamendi ülemkojas. Föderatsiooninõukogu spiikri koht on vaba alates 18. maist, mil Sergei Mironov sunniti tagasi astuma.

62-aastane Ukrainast pärit Matvijenko pürgib Föderatsiooninõukogusse Peterburist, tehes läbi valimisprotseduuri munitsipaaltasandil.

Peterburi parlamendi spiikri Vadim Tjulpanovi sõnul saab Neevalinn omale uue kuberneri ilmselt 24. augustil, mil leiab aset parlamendi järgmine istung.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles