Suurbritannia kritiseeris Iraani salajasi raketikatsetusi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani ballistilise raketi Zelzal katsetus.
Iraani ballistilise raketi Zelzal katsetus. Foto: SCANPIX

Suurbritannia välisministri William Hague´i kinnitusel on Iraan läbi viinud salajasi raketikatsetusi, mis rikuvad ÜRO resolutsiooni.

Hague ütles täna parlamendi ees peetud kõnes, et islamivabariik on korduvalt testinud rakette, mis on võimelised kandma ka tuumalõhkepäid, vahendas uudistevõrk AFP.

Lääneriigid on ka varem juhtinud tähelepanu, et Iraan võib kanderakettide varjus töötada välja ballistilisi rakette, mis on võimelised kandma tuumalõhkepäid. Iisrael ja mitmed lääneriigid kahtlustavad islamivabariiki ka tuumarelva väljatöötamises.

Iraani teatel on nende tuumaalase tegevuse eesmärk aga toota elektrienergiat. Iraani võimud on eitanud süüdistusi, nagu oleks nende kosmoseprogramm sõjalise suunitlusega, samas on Iraan korduvalt ähvardanud, et suunab oma raketid Iisraelile ja Ühendriikide tugibaasidele Lähis-Idas, kui Iisrael või USA peaks ründama riigi tuumaprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles