Vene esimene tuumalennukikandja peaks valmima 2023. aastaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukikandja Admiral Kuznetsov
Lennukikandja Admiral Kuznetsov Foto: SCANPIX

Venemaa plaanib ehitada esimese tuumakütusel töötava lennukiemalaeva 2023. aastaks, lubas Venemaa Ühendatud Laevaehituskorporatsiooni (OSK) president Roman Trotsenko.

«Me alustame Vene lennukikandja projekteerimist aastal 2016 ja seega võime 2018. aastal alustada ehitustöödega,» rääkis Trotsenko täna ajakirjanikele Peterburis.

Ettevõtte juhi sõnul kujuneb ehitusperioodi pikkuseks tõenäoliselt viis aastat ja nii peaks esimene tuumalennukikandja olema valmis 2023. aastaks, vahendas RIA Novosti.

Venemaa sõjalaevastikul on üks tavakütusel töötav lennukikandja Admiral Kuznetsov, mille ehitustööd algasid 1983. aastal. Laev anti ekspluatatsiooni 1991. aastal.

President Dmitri Medvedev ütles 2008. aastal, et Venemaa võiks oma laevastiku jaoks ehitada uusi lennukikandjaid, kuid ta ei täpsustanud, millest kütust need võiks kasutada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles