Põhja-Korea seiskab kümneks kuuks õppetöö ülikoolides

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusobjekt Põhja-Koreas Pyongyangis.
Ehitusobjekt Põhja-Koreas Pyongyangis. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea ametivõimud andsid üliõpilastele korralduse katkestada järgmise aasta aprillini õppetöö ja lüüa kaasa majanduse elavdamises.

Suurbritannia suursaadik Põhja-Koreas Peter Hughes rääkis, et pealinna üliõpilastele anti korraldus hakata tööle naabruses olevatel ehitusplatsidel, vahendas Reuters.

Pyongyang pole seda korraldust ametlikult kommenteerinud.

Põhja-Korea teatas kaks aastat tagasi, et ehitab kroonilise elamispinnanappuse leevendamiseks 200 000 korterit. Hughesi sõnul on valminud vaid 10 000 korterit.

Ehitamist tahetakse ergutada enne järgmist aastat, mil riik tähistab saja aasta möödumist oma looja Kim Il-sungi (15. aprill 1912 - 8. juuli 1994) sünnist.

Diplomaadi sõnul kõrgkoole päris kinni ei panda - õppejõud, aspirandid ja välistudengid võivad jääda ülikoolilinnakutesse.

Uudise õppetöö katkestamisest avalikustas netilehekülg University World News (UWN). Viimati andsid riigiametnikud sellise korralduse 1990ndate näljahäda ajal, kinnitas Hughes.

UWN teatas, et õppetöö kümneks kuuks katkestati selle nädala alguses 27. juunil. Üliõpilased saadetakse tehastesse, farmidesse ja ehitustele.

Põhja-Koreast on viimasel ajal teatatud toiduportsjonite vähenemisest, mis oletatavasti ennustab uue näljahäda saabumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles