Soome roheliste partei liikmete arv kasvas plahvatuslikult

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste partei juht Ville Niinistö (paremalt esimene). Vasakult Päivi Räsänen (kristlikud demokraadid), Stefan Wallin (RRP), Jutta Urpilainen (SDP), peaminister Jyrki Katainen (Koonderakond) ja Paavo Arhinmäki (Vasakliit).
Roheliste partei juht Ville Niinistö (paremalt esimene). Vasakult Päivi Räsänen (kristlikud demokraadid), Stefan Wallin (RRP), Jutta Urpilainen (SDP), peaminister Jyrki Katainen (Koonderakond) ja Paavo Arhinmäki (Vasakliit). Foto: SCANPIX

Soome roheliste erakonna liikmete arv suureneb hoogsalt, kerkides poole aastaga 55 protsenti.

Juuni lõpu andmetel oli erakonnal enam kui 7000 liiget. Aasta alguses oli neid aga 2500, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Ka Vasakliit ja Põlissoomlased on kevadel ja suve hakul saanud juurde palju uusi liikmeid. Vasakliidu liikmete arv on suurenenud 17 ja Põlissoomlaste oma 15 protsenti.

Juuni lõpu andmetel oli Vasakliidul 10 500 ja Põlissoomlastel 5500 liiget.

«Soome astus parlamendivalimistel suure sammu konservatiivsuse poole. Meie paljudele poolehoidjatele tuli ilmselt selline tunne, et üksnes hääle andmisest jääb väheks. See on suurendanud meie liikmete arvu,» rääkis roheliste ridadesse kuuluv Lasse Miettinen.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles