Amstetteni koletist süüdistatakse oma lapse mõrvas

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austrias Amstettenis asuv elumaja, mille keldris hoidis Josef Fritzl aastaid kinni oma tütart ja nende ühiseid lapsi.
Austrias Amstettenis asuv elumaja, mille keldris hoidis Josef Fritzl aastaid kinni oma tütart ja nende ühiseid lapsi. Foto: AFP / Scanpix

Oma tütart 24 aastat keldris vangis hoidunud austerlast Josef Fritzlit süüdistatakse ühe nende ühise lapse mõrvas.


Oma tütart 24 aastat keldris vangis hoidnud ja temaga seitse last saanud Josef Fritzlit süüdistatakse ka ühe nende ühise lapse mõrvas, kes suri vahetult pärast sündi, teatab Reuters.

Prokurör on 73-aastasele mehele juba esitanud süüdistuse vägistamises, orjapidamises, verepilastuses ja veel mitmetes teistes kuritegudes.

Alates tänavu aprillist vahi all oleva Fritzli kohtuprotsess peaks algama järgmise aasta alguses. Kui ta mõrvas süüdi mõistetakse, siis võib teda karistada 10- kuni 20-aastase vangistusega.

Austria meedias Amstetteni koletiseks ristitud 73-aastane mees tunnistas tänavu aprillis üles, et vangistas oma lihase tütre, kellele sigitas seitse last.

«Mees on tunnistanud, et hoidis tütart 24 aastat luku taga ning on kõigi tema seitsme lapse isa,» ütles Alam-Austria kriminaalpolitsei juht Franz Polzer uudisteagentuurile Reuters.

Praeguseks 42-aastase Elisabeth Fritzli sõnul meelitas isa ta 1984. aasta augustis nende maja keldrisse, uimastas ta ja pani käed raudu.

Josef hoidis tütart sest ajast peale keldris luku taga, enam kui kahe aastakümne vältel Elisabethi korduvalt vägistades.

Vahekordadest sündis seitse last, kellest üks suri vahetult pärast sündi. Josefi sõnul põletas ta imiku laiba ahjus.

Kuuest ellujäänud lapsest kolme hoiti koos emaga luku taga Josefi halli kivimaja keldris ning nad polnud ealeski näinud päikesevalgust ega saanud mingit haridust. Ülejäänud kolm Josef lapsendas.

Kriminalistid avastasid keldrit läbi kammides akendeta kongid, kus Elisabethi ja lapsi hoiti. Labürinti meenutav vangikoobas, mille laed olid vaid 1,7 meetrit kõrged, sisaldas magamistuba, toidu valmistamise kohta ja pesemisruumi.

Uskumatu juhtum jõudis avalikkuse ette alles nüüd, kuna üks kolmest vangis olnud lapsest, 19-aastane tüdruk sattus hiljuti raskes seisundis haiglasse. Neiu ravimisega kimpus olnud arstid kutsusid tüdruku ema üles neile tütre taustast teada andma.

Josef lubas seejärel Elisabethil ja tema kahel ülejäänud lapsel keldrist välja tulla. Oma abikaasale selgitas Josef, et nende teadmata kadunud tütar on otsustanud koju naasta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles