Uurijad: Goa rannavetes on reostuse tõttu ohtlik ujuda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Calangute rand Indias Goas
Calangute rand Indias Goas Foto: SCANPIX

India Goa osariigi populaarsete liivarandade juures ei tohiks tegelikult ujuda ega kalastada, kuna kohalike uurijate väitel on vesi reostunud.

Spetsialistid võtsid proove jõgedest ja rannikuvetest ning analüüsid näitasid fekaalse kolibakteri lubatust oluliselt suuremat sisaldust vees, vahendas ABC News.

Riikliku Okeanograafia Instituudi vanemteadlane N. Ramaiah rääkis, et kui normid lubavad 100 kolooniat 100 milliliitri kohta, siis hiljuti mõõdeti 190 kolooniat 100 milliliitri kohta.

Goa on Indiat külastavate välisturistide seas ülipopulaarne piirkond. Aastas külastab seda 2,6 miljonit välismaalast ja seda peamiselt Suurbritanniast, Saksast ja Venemaalt.

Ramaiah ja teised sama instituudi teadlased tutvustasid vee saastatuse uuringut juunis. Tegemist on kuus aasta väldanud teadustöö tulemusega.

Vette minnes tekib kogu kehale õhuke kile, jutustas Ramaiah AP-le. Muidu ei juhtu eriti midagi, kuid kui nahal on haav, siis võivad tagajärjed olla tõsised.

Teadlase sõnul on puhastamata reovett lastud Mandovi ja Zuari jõgedesse aastaid. Olukorda on halvendanud ka jõgede kallastel elavate elanike arvu suurenemine.

Hotellides, kus on 25 ja enam numbrituba, peavad heitvee jaoks olema puhastid. Väiksemate hotellide juures on septikud, kust reovesi imbub põhjavette ja jõuab siis merre, jutustas Goa saastekontrolli ameti juht Simon de Souza.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles