Kiievis võeti kinni igavesel tulel mune praadinud mehed

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks praetud muna
Kaks praetud muna Foto: SCANPIX

Kiievis peeti kinni kaks natsionalistlike organisatsioonide liiget, kuna neid kahtlustatakse munade praadimises Kuulsuse pargis igavese tule leegil.

Organisatsiooni Svoboda (Vabadus) Kiievi esinduse pressisekretär Kirill Babentsov ja Musta Komitee aktivist Bogdan Titski võeti kinni 1. juulil pärast läbiotsimisi nende kodudes, vahendas Interfax.

Svoboda pressiteenistuse teatel viisid politseinikud minema arvuteid, panne ja tehnikat.

Kahtlustuse järgi võtsid Babentsov ja Titski 21. juunil osa kunstnike grupeeringusse Muna kuulunud kolme inimese aktsioonist, mille käigus praeti igavesel tulel kolm muna. Ettevõtmine võeti videokaameraga üles ja riputati Youtube’i.

Mune praadivate inimeste nägusid näha pole, mingeid viiteid kolmanda isiku kohta samuti pole.

Ülesvõttelt selgub, et tegemist oli protestiaktsiooniga organisatsiooni Bratstvo (Vendlus) kuuluva ukrainlanna Anna Sinkova vahistamise vastu. Naine oli praadinud mune detsembris 2010. Ta lasti allkirja vastu vabaks 30. juunil.

Korrakaitsejõudude esindaja Kiievis kinnitas kahe natsionalisti kinni võtmist, kuid rõhutas, et sel pole poliitilist iseloomu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles