Rostovi laserterrorist pimestas taas pilooti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlaste tekitatud laserkiir
Teadlaste tekitatud laserkiir Foto: SCANPIX

Tundmatu laserterrorist pimestas Doni-äärses Rostovis maandumist sooritanud lennukit Boeing-737, mille pardal oli 95 inimest.

Korrakaitsejõudude esindaja kinnitas Interfaxile, et lennuk maandus ilma viperusteta.

Lennuk saabus Moskvast Vnukovo lennuväljalt ja Doni-äärne Rostov oli reisi sihtkoht.

Pilootide oletusel suunati laserkiir kokpiti suunas Vorošilovi rajoonist.

Siseasjade osakonna töötajad teevad kõnealuses piirkonnas kontrollkäike. Ühegi kahtlustatava kinni pidamisest pole seni teatatud.

Viimasel ajal on lennuki- ja kopteripilootide pimestamine laserkiirega muutunud Doni-äärses Rostovis suisa tavaliseks. Näiteks 3. juuni öösel pimestas tundmatu kurjategija Airbus A-320 pilooti, 7. juunil aga Boeingu pilooti. 24. juunil oli laserkirega hädas korraga kahe lennuki piloodid.

Vene lennuameti Rosaviatsija teatel on sel aastal fikseeritud enam kui 30 juhtumit, kus tundmatu isik on püüdnud pimestada piloote.

26. juunil pidasid Rostovi korrakaitsjad kinni mehe, keda kahtlustati pilootide pimestamises. Hiljem lasti ta vabaks, kuid mees andis allkirja, et ei lahku kodukandist.

Venemaa riigiduumas on läbitöötamisel projekt, mis võimaldab võtta kriminaalvastutusele huligaanid, kes seavad oma tegevusega ohtu transpordivahendid ja neis viibivad inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles