Äiksetorm tekitas kaose Lõuna-Rootsis ja Taanis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roskilde festivalil osalevate pealtvaatajate telgid pärast tormi lõppu.
Roskilde festivalil osalevate pealtvaatajate telgid pärast tormi lõppu. Foto: SCANPIX

Tugev äiksetorm ja paduvihm tabasid eile õhtul Lõuna-Rootsit ja Taani pealinna Kopenhaageni lähiümbrust.

Taanis jäid elektrita jäid tuhanded majapidamised, maanteed muutusid läbipääsmatuteks ja puhkes mitu tulekahju, vahendas YLE.

Kopenhaagenis sadas paari tunni jooksul maha nii palju vett, nagu tuleb tavaliselt kahe kuuga, edastas Taani raadio DR. Tivoli lõbustuspark evakueeriti.

Vihm ja pikne katkestasid kontserdid Roskilde festivalil ja Kopenhaageni džässipidustustel.
Mitmed linna viivad põhimagistraalid ummistusid veemasside tõttu. Taani meteoroloogide teatel sadas pealinnas maha 150 millimeetri paksune veekiht.

Kopenhaageni telefonivõrk lakkas toimimast, ka polnud võimalik saada ühendust politseiga. Küll aga sai helistada hädaabinumbrile 112.

Päästetöötajad said tuhandeid telefonikõnesid muu hulgas keldrites tekkinud uputuste tõttu.
Taani meteoroloogiateenistus registreeris kolme tunniga üle 5300 pikselöögi. Kokku sähvis äike pealinna kohale enam kui 8000 korda, vahendas ajaleht Extra Bladet.

Rootsis sai tormi tõttu kannatada Östergötland ja Skåne. Meteoroloogiakeskuse mõõdikud registreerisid enam kui 20 000 pikselööki.

Enim sadas vihma Linköpingi ümbruses, kus kahe tunniga tuli taevast alla 120 millimeetrit vett. Maanteed ja raudteed muutusid ajutiselt kasutuskõlbmatuks ning elektrikatkestuste tõttu suleti mitmed kaubanduskeskused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles