Lõuna-Osseetia ametnik süüdistas ELi vaatlejad ebakompetentsuses

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu vaatlejad Gruusias.
Euroopa Liidu vaatlejad Gruusias. Foto: Reuters / Scanpix

Separatistliku Lõuna-Osseetia juhtkonda kuuluva ametiisiku teatel ei saa niinimetatud puhvertsoonides viibivad Euroopa Liidu tsiviilvaatlejad oma tööga hakkama.

Venemaa täievoliline saadik Lõuna-Osseetias Dmitri Medovejev nimetas ELi vaatlusmissiooni tööd «ebakompetentseks» ning lubas sellest informeerida ka Euroopa Parlamenti, vahendas RIA Novosti.

«Meile teadaolevatel andmetel on alates 8. oktoobrist Euroopa Liidu vaatlejate töö ajal puhvertsoonist röövitud 21 inimest, kelle hulgas on ka lapsi, naisi ja vanureid,» täpsustas Medovejev.

«Kus olid Euroopa vaatlejad?» küsis Venemaa esindaja Tshinvalis ja märkis, et röövitud inimestest on vaid kahte õnnestunud lunaraha eest välja osta. Medovejev siiski ei täpsustanud, kes konreetselt inimesi röövib ning kellele tuli lunaraha maksta.

ELi vaatlusmissiooni koosseisu kuuluvad relvastamata tsiviilvaatlejad, kelle hulgas on nii politseinikke, tollitöötajaid, inimõigustega tegelevaid isikuid ja kohtunikke. Nende ülesandeks on olukorra monitoorimine konfliktipiirkondades ning rahulepingu täitmise jälgimine kogu Gruusia territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles