Suri Otto Habsburg

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otto Habsburg 2008. aastal Viinis.
Otto Habsburg 2008. aastal Viinis. Foto: SCANPIX

98-aastaselt suri Austria viimase imperaatori pärija Otto Habsburg, kes suutis ka aadellike privileegideta tõusta silmatorkavate eurooplaste sekka, teatab uudistevõrk AFP.


Habsburgi esindaja sõnul suri kunagine Austria-Ungari troonipärija oma kodus Baierimaal. Tema matused toimuvad 16. juulil Viinis.

1912. aastal sündinud Habsburg oli sunnitud minema eksiili 1919. aastal, kui impeerium kokku varises. Naastes kohtus ta taas tagakiusamisega – sel korral natside poolt, kellele ta avalikult vastu seisis.

Hilisemas elus aga õnnestus Habsburgil poliitilist karjääri teha ka veresidemete ettemääratuseta. Veendunud antikommunisti ja pühendunud kristlasena esindas ta Baierimaa Kristlik-Sotsiaalset Liidu europarlamendis kaks kümnendit ja oli üks kunagise idabloki ELi võtmise häälekamaid toetajaid.

Mullu 8. veebruaril kaotas Habsburg oma abikaasa, Saksimaa printsessi Regina. Paarist jääb maha seitse last, 23 lapselast ja kaks lapselapselast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles