Strauss-Kahni ootab kodumaal vägistamiskatse süüdistus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristane Banon
Tristane Banon Foto: SCANPIX

Prantsuse kirjanik ja ajakirjanik Tristane Banon kaebab vägistamiskatse eest kohtusse endise Rahvusvahelise Valuutafondi (IMFi) juhi Dominique Strauss-Kahni, vahendab tema advokaadi David Koubbi teadet BBC.


Koubbi sõnul puudutab kaebus 2002. aastal aset leidnud intsidenti, kui Banon pidi Strauss-Kahni tolle Pariisi korteris intervjueerima. Banon on sellest rünnakukatsest rääkinud ka varem, ta ei läinud toona küll politseisse, kuid mainis intsidenti 2007. aastal ühes televisiooni jutusaates.

Praegu USAs seoses New Yorgi hotelliteenija vägistamise kahtlusega uurimise all olev Strauss-Kahn pääses seal möödunud nädalal koduarestist, kuigi ei või Ühendriikidest lahkuda.

Kuigi kindlat kinnitust on leidnud asjaolu, et IMFi toonane juht, kes on 1991. aastast abielus ajakirjanik Anne Sinclairiga, oli 14. mail Guinea päritolu hotelliteenijaga seksuaalvahekorras, vaidlustavad tema kaitsjad suguakti vägivaldsust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles