Paet: partnerlusleppe kõnelused aitavad vältida Venemaa kahepoolseid suhteid ELi riikidega

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet.
Eesti välisminister Urmas Paet. Foto: AFP / Scanpix

Välisminister Urmas Paeti sõnul on nii Euroopa Komisjon kui ka ELi eesistuja Prantsusmaa seisukohal, et pärast ELi ja Venemaa tippkohtumist oleks siiski vajalik jätkata partnerlus- ja uue raamleppe kõnelust.


«Vastasel korral ehitab Venemaa oma suhted üles ennekõike kahepoolsele koostööle mõnede Euroopa Liidu riikidega ja mõnedele teemadele, mis on ennekõike talle huvitavad,» vahendavad ERRi Uudised Paeti ERRi raadiouudistele antud intervjuud.

Samas toonitas Paet, et kahe poole vahelise usalduse taastamise eelduseks on ennekõike see, et Venemaa täidaks endale võetud kohustused, mis sisalduvad Vene-Gruusia vaherahuleppes.

Peaminister Andrus Ansip leiab, et suhetest Venemaaga on võimalik kasu saada.

«Alati on parem suhelda, kui mitte rääkida, sest igast kontaktist on võimalik saada kasu, kui ei asuta kohe eitavale seisukohale,» märkis Ansip.

«Kuid kindlasti ei saa Euroopa Liit nõustuda mõnede väidetega, et Venemaa on oma väed Gruusiast välja viinud. Ei, Venemaa ei ole vägesid välja viinud» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles