Matvijenko: lähen ülemkotta üksnes senaatorite toetust omades

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentina Matvijenko koos Gazpromi juhi Aleksei Milleriga.
Valentina Matvijenko koos Gazpromi juhi Aleksei Milleriga. Foto: SCANPIX

Peterburi kuberner Valentina Matvijenko teatas, et läheb Föderatsiooninõukogusse juhul, kui senaatorid toetavad tema kandidatuuri.

«Ma ei taha olla Teile peale sunnitud ja ma ei saa teha teiega tõhusat koostööd, kui mõistan, et Te mind ei toeta,» rääkis Matvijenko kohtumisel parlamendi ülemkoja liidritega Interfaxi vahendusel.

Valituks osutumisel lubas ta teha kõik selleks, et «Föderatsiooninõukogust peetaks senisest enam lugu ja et see hõivaks väärika koha riiklike võimuorganite seas».

Matvijenko arvates tuleks ülemkojas viia läbi moderniseerimine – see peaks esindama regioonide huve mitte kuluaaripoliitika aspektist vaadanuna, vaid just riiklikke huvide seisukohast.

Samas lubas ta hoiduda radikaalsetest muudatustest. «Ma ei plaani korraldada mingit revolutsiooni, ma ei ole revolutsionäär oma natuurilt.»

Praeguste andmete järgi leiab ülemkoja spiikri ametisse kinnitamine aset 24. augustil, mil leiab aset senaatorite esimene puhkusejärgne istung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles