Video: valged tiigrikutsikad kasuema juures

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirde-Hiinas Heilongjiangi provintsis Harbini Siberi Tiigrite Pargis hakkas üks siberi tiiger toitma viit valget tiigrikutsikat.

Tiigreid hooldav Wang Jingru rääkis Reutersile, et tiigrite bioloogilisel emal polnud viie kutsika jaoks piisavalt piima ja seetõttu võtsid nad pisut kaalus alla. Tiigrikutsikas peab päevas juurde võtma umbes 50 grammi.

Kümneaastasel valgel tiigril sündis 1. juulil neli tüdrukut ja üks poiss. Tegemist on suhteliselt haruldase sündmusega, kuna tavaliselt sünnib valgel tiigril 2-3 järeltulijat.

Tiigreid kasvatav Li Xin rääkis, et tiigrikutsikat jäävad tavaliselt pärast söömist magama. «Nende kehad liiguvad veidi, kui nad magama jäävad ja see näitab, et nad kasvavad hästi.»

Li Xin lisas, et tiigriema aitab oma järeltulijatel hakkama saada väljaheidetega, lakkudes pärast põranda täiesti puhtaks.

Tiigrikutsikas lõpetab rinnapiima joomise, kui on saanud kolmekuuseks, kuna tema hambad on kasvanud liiga pikaks, et emast kinni hoida.

Hiinas elab vähem kui 50 valget tiigrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles