USA tahab viisavabadust veelgi laiendada

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabadussammas New Yorgi mereväravas.
USA vabadussammas New Yorgi mereväravas. Foto: SCANPIX

Alates järgmisest nädalast pääsevad kuue Euroopa Liidu riigi ja Lõuna-Korea kodanikud viisavabalt USAsse, kuid Ühendriigid tahavad viisavabadust veelgi laiendada.

Alates esmaspäevast pääsevad viisata USAsse Tšehhi, Eesti, Läti, Leedu, Ungari, Slovakkia ning Lõuna-Korea kodanikud, kellel on biomeetriline pass ning kes on täitnud ankeedi elektroonilise reisijate registreerimise süsteemi kaudu (ESTA), mille kaudu kontrollitakse reisijate andmeid, vahendas AFP.

Sisejulgeolekuministeeriumi ametniku Jackie Bednarzi kinnitusel jätkab Washington kõnelusi ELi riikidest veel Bulgaaria, Küprose, Kreeka, Malta, Poola ja Rumeeniaga.

«Meie eesmärgiks on võtta vastu täiendavaid riike enne USA administratsioonimuutust,» ütles Bednarz, kes siiski möönis, et selle aasta jooksul pole enamikul neist võimalust viisavabadusprogrammiga ühineda. Ühendriikide 44. presidendiks valitud demokraat Barack Obama astub ametisse 20. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles