Afganistanis kukkus alla Aserbaidžaani firmale kuulunud IL-76

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordilennuk IL-76
Transpordilennuk IL-76 Foto: SCANPIX

Afganistanis kukkus eile õhtul alla Aserbaidžaani firmale Silk Way Airlines kuulunud lennuk IL-76 4K-AZ 55, hukkus üheksa inimest.

Ohvrite seas oli nii Aserbaidžaani kui Usbekistani kodanikke, teatas kohalik uudisteagentuur APA viitega Aserbaidžaani Pakistani ja Afganistani saatkonna kolmandale sekretärile Tšingiz Gariblile.

Ametliku teate järgi oli lennuk, mille pardal oli 18 tonni kaupa, teel Aserbaidžaani pealinnast Bakuust Parwani provintsi Bagrami linna.

Lennuk kukkus alla kohaliku aja järgi kella 22.30 paiku, IL-76 purunes umbes 10-20 tükiks, mis kõik ära põlesid, vahendas RIA Novosti.

Garibli sõnul ei pääse päästetöötajad lennukivraki juurde, kuna see asub raskesti ligipääsetavas kohas mägises Siagerdi piirkonnas Parwani provintsis.

Diplomaadi sõnul on tõenäosus, et lennuõnnetusega võiks olla seotud äärmusrühmitus Taliban, väga väike. Kui Taliban on mingi intsidendi taga, siis tavaliselt võtavad nad vastutuse selle korraldamise eest omale, selgitas ta.

Talibani esindaja Zabibulla Mujahid oli varem väitnud, et lennuk kukkus alla nende rühmituse rünnaku tulemusel.

Õnnetuse põhjuste välja selgitamiseks moodustati uurimisrühm.

Parwani provintsi kuberner Abdul Baseer Salang rääkis, et lennuk põrkas vastu mäge ja sellele järgnes vali plahvatus.

ISAFi pressiesindaja sõnul ei kuulunud lennuki rahvusvahelisele väekontingendile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles