Pakistani pommiplahvatuse hukkunute arv tõusis 128-ni (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud meest toimetakse  haiglasse pärast täna valimiskoosolekul toimunud enesetaputerroristi rünnakut Pakistanis Mastungis.
Vigastatud meest toimetakse haiglasse pärast täna valimiskoosolekul toimunud enesetaputerroristi rünnakut Pakistanis Mastungis. Foto: BANARAS KHAN / AFP / SCANPIX

Pakistanis Belutšistani provintsis sai eile valimiskampaania üritusel korraldatud pommiplahvatuses surma vähemalt 128 ja viga üle 150 inimese.

Plahvatus kärgatas Mastungi linnas.

«Ohvrite arv on tõusnud 128-ni,» ütles Belutšistani tervishoiuminister Faiz Kakar told AFP-le, lisades, et vigastada sai üle 150 inimese.

«Tegemist oli ilmselt enesetapurünnakuga,» ütles minister.

Kohalik ametnik Qaim Lashari on uut ohvrite arvu kinnitanud ning tema sõnul võib see ka kasvada.

Bungalzai sõnul hukkus plahvatuses Belutši Awami Partei (BAP) kandidaat Siraj Raisani. Ta oli provintsi endise peaministri Mir Aslam Raisani noorem vend.

«Mir Siraj Raisani suri haavadesse, kui teda toimetati Quettasse,» ütles Bungalzai.

See oli eile riigis juba teine pommirünnak ajal, mil käib 25. juuli parlamendivalimiste kampaania. Tunde varem õhiti riigi loodeosas Afganistani piiri lähistel mootorrattasse peidetud lõhkekeha, kui sellest möödus ühe poliitiku konvoi. Plahvatuses sai surma neli ja vigastada 39 inimest.

Teisipäeval korraldas islamiliikumine Pakistani Taliban rünnaku Peshawaris ilmaliku Awami Rahvuspartei (ANP) üritusel. Pommirünnakus sai surma vähemalt 22 inimest. Hukkus ka kohalik ANP juht Haroon Bilour.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles