Xinhua: kuuldused ekspresidendi surmast on puhas kuulujutt

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina ekspresident Jiang Zemin
Hiina ekspresident Jiang Zemin Foto: SCANPIX

Hiina ametlik meedia lükkas täna ümber eile hoo sisse saanud kulujutud endise presidendi Jiang Zemini surmast, nimetades neid «puhtaks kuulduseks».

Riiklik agentuur Xinhua tsiteeris «valitsuse allikaid», kuid mingeid detaile ei avaldanud, vahendas AFP.

Spekulatsioonid selle üle, et 84-aastane Jiang Zemin on raskesti haige, said alguse eelmisel reedel, kui ta ei ilmunud Kommunistliku Partei 90. sünnipäeva tähistamisele Pekingis.

Tema puudumine hakkas silma, kuna paljud teised pensionipõlve veetvad endised riigijuhid ja parteiliidrid olid kõik kohal.

Jiang Zemini surmast teavitas eile õhtul avalikkust Hongkongi telekanal ATV, uudis levis kiiresti ka internetti. Lisaks lubas ATV näidata ühetunnist erisaadet Jiang Zeminist, kuid seda ei tehtud.

Jaapani ajaleht Sankei Shimbun teatas täna, et Hiina ekspresident suri Pekingis ja viitas jaapani-Hiina suhetega seotud allikale.

Hiina ametivõimud on teinud suuri jõupingutusi, et blokeerida surmauudise levikut internetis ja sotsiaalmeedia võrgustikus. Juba paar päeva ei näita otsingusüsteemid Jiang Zemini kohta mitte mingit teavet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles