Alam-Saksi kultuuriministri doktoritööd tabas plagiaadikahtlus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Potsdami Ülikool
Potsdami Ülikool Foto: Wikimedia

Alam-Saksi liidumaa kultuuriministri Bernd Althusmanni doktoritöö, mille ta kaitses 2008. aastal Potsdamis, sisaldab ajalehe Die Zeit väitel lõike teiste autorite materjalidest.

Tõenäoliselt liitub ta Saksa poliitikute Karl-Theodor zu Guttenbergi, Silvana Koch-Mehrini ja Jorgo Chatzimarkakissega, kelle kõigi doktoritööd sattusid plagiaadisüüdistuse alla.

Pärast poole (sissejuhatus, lõppsõna ja kaks põhipeatükki) doktoritöö analüüsimist selgus, et 114st leheküljest 88-l leidub teiste autorite tsitaate, mida pole korrektselt vormistatud ja millele pole viidatud.

Die Zeit rõhutab, et praegu on vara öelda, kas rikkumised olid tahtlikud ja et kas Althusmanni doktoritöö teaduslik loomevargus.

Lõpliku vastuse selle annab aga Potsdami Ülikool. Kõrgkooli pressisekretär Birgit Mangelsdorf kinnitas, et Althusmanni teadustöö läbib hoolika kontrolli, mis võib kesta kuni neli nädalat.

Kultuuriminister tunnistas, et võis tsiteerimisel teha vigu, kuid varustas laenatud fragmendid oma sõnul alati viidetega.

Althusmann keeldus ametist plagiaadikahtlustuste tõttu lahkuma. Küll aga teavitas ta tekkinud olukorrast Ala-Saksi liidumaa peaministrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles