Vene ametnikud eitasid väiteid Nemtsovile määratud väljasõidukeelust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsov
Boriss Nemtsov Foto: SCANPIX

Föderaalse kohtutäiturite ameti (FSSP) esindajad lükkasid tagasi Vene meedias ilmunud teate opositsionäärile Boriss Nemtsovile määratud väljasõidukeelust.

FSSP allikas kinnitas Interfaxile, et taolist korraldust pole välja antud.

FSSP ametlik esindaja Marija Kudrjavtseva kinnitas aga hiljem Interfaxile, et Moskva kohtutäiturid tegid kitsendusi Nemtsovi sõitudesse üle Venemaa piiri. «Seoses sellega, et võlgnik ei täitnud kohtu otsust, seati tema suhtes sisse sätted, mis piiravad tema käike üle Venemaa piiri ja millest härra Nemtsovi esindajat nii nagu kord ja kohus ka teavitati,» rääkis ta.

Raadiojaama Ehho Moskvõ koduleheküljel oli varem teade, et Nemtsov ei tohi poole aasta jooksul Venemaalt lahkuda. Väidetavalt oli sellise otsuse taga ärimehe Gennadi Timtšenko esitatud avaldus.

Timtšenko on energiafirma Gunvor kaasomanik. Wikileaksi memodes edastatud kuulduste järgi on firmaga väidetavalt seotud ka Vladimir Putin.

Nemtsov viibis uudise avaldamise ajal Strasbourgis ja ta kinnitas vestluses raadiojaama ajakirjanikuga, et naaseb Venemaale.

Nemtsovi teatakse kui peaminister Putini kritiseerijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles