USA kohus esitas Vene luurajatele süüdistuse meilidesse häkkimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp.
USA lipp. Foto: RONALD MARTINEZ/AFP/Scanpix

USA vandekohus on esitanud 12 Vene luureohvitserile süüdistuse Demokraatliku Partei meilidesse häkkimises enne 2016. aasta presidendivalimisi, teatas asejustiitsminister Rod Rosenstein reedel.

Süüdistuse koostas eriprokurör Robert Mueller, kes uurib Venemaa sekkumist USA presidendivalimistesse ja seda, kas president Donald Trumpi kampaaniameeskond mängis demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni alistamiseks Venemaaga kokku.

Rosenstein ütles ajakirjanikele, et Vene luureohvitsere süüdistatakse «vandenõus eesmärgiga sekkuda 2016. aasta presidendivalimistesse», muuhulgas Demokraatliku Partei meilide häkkimises enne valimispäeva.

«Üheteistkümnele kaitsealusele esitati süüdistus vandenõus arvutitesse häkkimiseks, dokumentide varastamiseks ning nende dokumentide avaldamises kavatsusega valimistesse sekkuda,» sõnas justiitsminister Jeff Sessionsi asetäitja.

Ühele neist ja 12. Vene ohvitserile esitati tema sõnul süüdistus vandenõus valimisi haldavate organisatsioonide arvutitesse sisseimbumiseks.

Rosenstein ütles, et briifis Trumpi Vene ohvitseridele esitatud süüdistustest enne nende teatavaks tegemist.

Suurbritannias visiidil viibiv USA president kohtub esmaspäeval Helsingis Vene riigipea Vladimir Putiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles