Briti politsei leidis Novitšoki sisaldanud väikse pudeli (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad Amesbury mürgitamise paigas.
Uurijad Amesbury mürgitamise paigas. Foto: Yui Mok / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti politsei teatas reedel, et leidis ühe kahest eelmisel kuul närvimürgiga kokkupuutumise järel haigestunud briti kodust väikse pudeli närvimürgiga Novitšok.

«Kolmapäeval, 11. juulil leiti Amesburys Charlie Rowley majast läbiotsimiste käigus väike pudel,» teatas politsei avalduses. «Teadlased on nüüd kinnitanud meile, et pudelis sisalduv aine on Novitšok,» teatas politsei.

Briti politsei teatas 4. juulil, et Dawn Sturgess (44) ja Charlie Rowley haigestusid 30. juunil Amesbury külas üliraskelt sama närvimürgi Novitšok tõttu, mida kasutati märtsis endise Briti-Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia vastu. Sturgess suri 8. juulil. Rowley ei ole tänaseks enam kriitilises seisundis. Politsei teatel on neil õnnestunud temaga «põgusalt» rääkida.

Suurbritannia süüdistab Skripalide mürgitamises Venemaad. Politsei teatas, et selle välja selgitamiseks, kas Novitšok, millesse Rowley ja Sturgess haigestusid, oli sama partii, mida kasutati Skripalide vastu, läheb vaja täiendavaid analüüse.

«Uurimistoimingud käivad, et selgitada välja, kust pudel pärines ja kuidas see sattus Charlie majja,» teatas politsei. Juurdlust juhtiva Briti terroritõrjepolitsei ülem Neil Basu nimetas kolmapäevast leidu «tähtsaks ja positiivseks arenguks». «Paraku ei saa me tagada, et seda ainet pole rohkem järel ning politseikordonid jäävad veel mõneks ajaks alles,» sõnas ta. Basu sõnul on selle eesmärk võimaldada avaliku tervise tagamise ettevaatusabinõuna põhjalikke uurimistoimingute jätkumist ning aidata juurdlusmeeskonda.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles